Yetişkin Danışmanlığı

Hayatımızda karşılaştığımız zorluklarla mücadele etmek için baş etme becerileri geliştiririz. Bu beceriler çocukluktan itibaren gelişmeye başlar. Çocukluk dönemde geliştirdiğimiz bu beceriler, yetişkinlik döneminde işlevsiz bir hal alamaya başlayabilir.
 0
 1
 2
 3
Hayatımızda karşılaştığımız zorlu durumlarla mücadele etmek için baş etme becerileri geliştiririz. Bu beceriler çocukluktan itibaren gelişmeye başlar. Ancak çocukluk dönemlerinde geliştirdiğimiz bu beceriler, yetişkinlik döneminde işlevsiz bir hal alamaya başlayabilirler. Farklılaşan sorunlar, kayıplar, değişen yaşam koşullarına uyum sağlamak için, hala aynı baş etme yöntemlerini kullanıyor olmak bizleri çözümsüz, içinden çıkamaz, sorunlarla baş edemez hale getirir. Hayatın değişen akışına uyum sağlamakta yeni beceriler geliştirmeye ve farklı bakış açılarına ihtiyaç duyarız. Bu noktada psikoterapi, baş etme yöntemlerini fark etmeye, işlevsel hale dönüştürmeye, farklı bakış açılarına ulaşmaya ve bunları uygun şekilde kullanmaya yardımcı olur.

Psikoterapi yöntemlerini kapsayan yetişkin terapisi, belirli bir plan içerisinde, yetişkin danışanla yapılan bireysel görüşmelerdir. Danışanın getirdiği problem tüm açılardan ele alınır. Ardından danışan ile beraber belirlenen amaca ulaşmak için birlikte çalışılır. Yetişkin terapisinin en temel amacı bireylere problemlerle başa çıkma becerisi kazandırmak ve güçlendirmektir.

İnsanlar arasında karşılaşılan problemler aynı olsa bile problemi yaşayan kişiler farklıdır. Bu nedenle terapi sürecinde izlenecek yol kişiye özgü belirlenir. Böylece terapi sürecine danışanın problem ve ihtiyaçlarına yönelik en uygun yöntemler belirlenerek başlanır. Danışanla terapistin kurduğu bağ kadar danışanın bu süreçte istekli ve aktif olması da bir o kadar önemlidir.

Yaşamında sorunlar ve zorluklar olduğunu fark eden; yaşadığı zorlukların nedenlerini bulmaya ve çözüm yolları üretmeye çalışan; var olan yaşam konforunu daha iyi düzeylere çekmek isteyen her yetişkin birey yetişkin terapisine başvurabilir. Yetişkin terapisinin fayda sağladığı konular; Fobiler, Kayıp, Aşırı korku, Ani Beklenmedik Olan Olaylardan Sonra Yaşanılan Yoğun Umutsuzluk, Ayrılık, Uyum problemleri, Çocukluk Döneminde Yaşanan İhmal ve İstismar,  Performansa Dair Yoğun Endişe, Obsesif Kompulsif Bozukluklar, Öfke ve Stresle Başa Çıkma, Kaygı Problemleri, Özgüven Problemleri, Kıskançlıkla Başa Çıkma, Cinsel Kimlik Konuları, Depresyon, Takıntılar, Dürtü Kontol Problemleri, Uyku Sorunları, Sosyal Fobi, Panik Atak, İletişim Problemleri, İlişki Yönetimi, Yasla Başa Çıkma, Yeme Bozuklukları vb. şeklinde sıralanabilir.

Bizi Arayın 0553 756 61 01 - 0552 888 09 98
Tüm bireyler sosyal problemlerden kişisel problemlere, takıntılardan saplantılara farklı psikolojik sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bu hayatlarını olumsuz etkilerken süreç geciktikçe çözümü zorlaşan bir travma haline gelir.  Çözüm için psikolojik danışmanınız Karadeniz Farkındalık Enstitüsü hep yanınızda.
Karadeniz Farkındalık Psikoloji Enstitüsü Resmi Web Sayfasıdır. İçeriğin ve görsellerin tüm kullanım hakları Karadeniz Farkındalık Enstitüsü'ne aittir izinsiz kopyalanması veya kullanılması yasaktır.
2021 Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilmiştir.