Çocuk Danışmanlığı

Çocuklar gelişimsel süreçlerinde duygusal, davranışsal bazı problemler yaşayabilirler. Bir sorunları olduğunda direkt yolla ifade edemedikleri için davranışlarında ve duygularında olan değişimlerle problemi çevrelerine yansıtırlar.
 0
 1
 2
 3
Çocuklar gelişimsel süreçlerinde duygusal, davranışsal bazı problemler yaşayabilirler. Bir sorunları olduğunda direkt yolla ifade edemedikleri için davranışlarında ve duygularında olan değişimlerle problemi çevrelerine yansıtırlar. Çocuklarda ortaya çıkan davranış problemleri, olumsuz duygu durumları vb. pek çok problem, çocuğun yolunda gitmeyen yaşantısını dışa vurma biçimidir. Aslında bu durum çocuğun yetişkinlere sorununu aksettirme yöntemidir. Çocuğun yaşadığı bir sorun için uzun süre çözüme yönelik bir adım atılmadığında, bu durum başka sorunların da tetikleyicisi olabilir. Sorunlar kronikleşmeden uzman yardımına başvurmak ve gerektiğinde terapi sürecine başlamak, çocuğun gelişimsel sürecini olumlu yönde destekler. Çocuğun daha mutlu ve uyumlu bir çocukluk geçirmesini sağlar.

Çocukluk çağı yaşamın temel zamanıdır ve yetişkinlikte karşılaşılan birçok problemin kaynağı çocukluktadır. Her çocuk biyolojik özellikleri, mizacı, sosyal çevresi ve yetiştirilişi bakımından birbirinden farklıdır.  Bu yüzden aileler çocuğu objektif değerlendirememekte, çocuklarındaki farklılıkları görememektedirler. 
Çocukların sağlıklı gelişimini sağlamak ve devam ettirmek için çocuk terapistlerinin kullandığı yöntem ve teknikler çocuk terapisi altında yer alır. Çocuk terapisi, çocukla birebir yapılan, gerekli yerlerde aileden destek alınan, daha çok oyun tabanlı olan bir süreçtir. Bu süreçte her çocuk, terapist tarafından özel olarak ele alınır. Genellikle 2-10 yaş grubundaki çocuklar bu alanında değerlendirilir. Bu gruptaki çocuklar yaşadıkları psikolojik güçlüklerle ilgili terapi desteği alabileceği gibi, herhangi bir problem yaşamadıkları noktada da gelişimlerini desteklemek amaçlı terapi alabilir. Terapi çocuklar için yol gösterici bir ışık olur. Terapideki amaç, çocukların zihinsel ve duygusal durumlarını daha iyi anlamalarına ve ele almalarına yardımcı olmaktır.

Çocuk terapisinden faydalanılan durumlar; Gelişim problemleri, Geç konuşma, Yaygın gelişimsel bozukluk, Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite (DEHB), Tikler – takıntılar, Çocukluk çağı depresyonu, Öğrenme güçlüğü, Davranım Bozukluğu, Karşıt Gelme, Çocuklarda sosyal fobi /İçe kapanma- utangaçlık, Anksiyete/Korkular- kaygılar, Uyum ve davranış problemleri, Uyku problemleri, Ağlama nöbetleri, Tuvalet eğitimi /Alt ıslatma (Enürezis), Parmak emme, Yalan söyleme, Saldırganlık- vurma davranışı, Okul korkusu/ fobisi, Evlat edinme süreci ve sonrası, Beslenme ve yeme problemi, İştahsızlık ve yemek yememe vb. şeklinde sıralanabilir.

Bizi Arayın 0553 756 61 01 - 0552 888 09 98
Tüm bireyler sosyal problemlerden kişisel problemlere, takıntılardan saplantılara farklı psikolojik sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bu hayatlarını olumsuz etkilerken süreç geciktikçe çözümü zorlaşan bir travma haline gelir.  Çözüm için psikolojik danışmanınız Karadeniz Farkındalık Enstitüsü hep yanınızda.
Karadeniz Farkındalık Psikoloji Enstitüsü Resmi Web Sayfasıdır. İçeriğin ve görsellerin tüm kullanım hakları Karadeniz Farkındalık Enstitüsü'ne aittir izinsiz kopyalanması veya kullanılması yasaktır.
2021 Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilmiştir.